RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Голлівуд підвів: адвокат прокоментував відео НАБУ про стеження за Чаусом

НАБУ і САП 6 серпня завершили розслідування справи за обвинуваченням викраденого з Молдови судді Миколи Чауса в отриманні хабару в розмірі 150 тисяч доларів, оприлюднивши фрагменти оперативних матеріалів. Адвокат Чауса Ростислав Кравець назвав це "блокбастером" і озвучив кілька питань, які виникли під час перегляду відповідного відео.

Про це повідомив захисник на своєму Telegram-каналі.

За його словами у відеоматеріалі від НАБУ не показали момент передачі коштів і чому їх відразу не затримали, якщо це було зафіксовано камерою спостереження. Адвокат також назвав непереконливою сцену з банкою, приваленою камінням за ділянкою, між парканом і проїжджою частиною.

"Чому детектив НАБУ, так впевнено відкидає камені, не сумнівається, що там банка, а не наприклад граната. І чому побачивши темний пакет, він упевнений, що там гроші. А найголовніше, чому побачивши там банку з грошима він почав її діставати не одягнувши рукавички. Загалом, знову Голлівуд підвів", - розмірковує Кравець.

Він сподівається, що у справі Чауса все проясниться після ознайомлення з матеріалами.

Національне антикорупційне бюро України відкрило матеріали кримінального провадження перед тим, як направити обвинувальний акт до суду.

Цю інформацію підтвердив адвокат Миколи Чауса Ростислав Кравець. Одночасно він зазначив, що викрадення його підзахисного продовжують розслідувати.

Раніше ми писали, що Кравець пояснив секретність засідання суду щодо обрання запобіжного заходу екссудді тим, що до його викрадення причетні спецслужби та правоохоронні органи України та інших країн.