RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Путін веде політику реваншу: в США пояснили, чому для Байдена важлива Україна

Зараз російський президент Володимир Путін веде політику реваншу. Це не тільки загроза Україні, а й для НАТО, особливо для східних членів Альянсу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив американський дипломат, 5-й Надзвичайний і повноважний посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Гербст.

Армії Путіна можуть захопити будь-яке місто в Україні, але ціна буде дуже високою - екс-посол США Джон Гербст

І це, за його словами, також і загроза для Америки.

"Зараз Україна захищає себе від російської агресії і досить компетентно. Ми повинні допомогти Україні захищатися, не тільки тому, що Україна є важливою для нас. Поразка Путіна на Донбасі не означає, що він не вчинить нову провокацію, скажімо, в Естонії або в Литві. Для нас це просто мудра політика ", - зазначив Гербст.

Екс-посол впевнений, що президент США Джо Байден це розуміє.

"Може бути, деякі в його команді це не розуміють, вони вважають себе лже-Кіссінджерами (Генрі Кіссінджер, держсекретар США в середині 1970-х років, один з ініціаторів політики розрядки між СРСР і США, -" Апостроф "). Тому для нас важливо вас підтримувати. Це важливо для наших інтересів і в Україні, і поза Україною ", - сказав Гербст.

Президент США Джо Байден за останній час зробив дві величезні помилки, які завдали величезної шкоди по репутації Сполучених Штатів. Це зняття санкцій з "Північного потоку-2" і поспішне виведення військ з Афганістану. Тепер адміністрації Байдена потрібно лізти геть зі шкіри, щоб виправити ситуацію.