RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Смерть мера Кривого Рогу вдарила по Зеленському: "слуги" втрачають підтримку

Ситуацію із самогубством мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, а також загибель його двох братів, буде використано противниками "слуг народу" під час передвиборчої кампанії.

Таку думку у коментарі "Апострофу" висловив політичний аналітик Ярослав Макітра.

"Розслідування загибелі Павлових, безумовно, вплине на майбутню кампанію - адже до нього є недовіра, яка переноситься на центральну владу. Фаворитами ж майбутніх перегонів, ймовірно, слід вважати Вілкулов (або їхнього майбутнього ставленика), а з ким вони в майбутньому увійдуть у альянс - з Ахметовим або з Банковою - подивимося", - зазначає Макітра.

Водночас, навіть якщо "слуги" переможуть на виборах, більшість у міськраді точно діятиме не в їхніх інтересах. Як показує досвід інших міст із цього регіону, Бердянська чи Запоріжжя – коли мер не має підтримки більшості, він довго не протримається.

"Кривий Ріг - знакове місто для президента та зона інтересів Ахметова, з яким у Зеленського проблеми. Наразі наближати вибори не зацікавлені ні на Банковій, ні найбагатший українець, ні група Вілкула. Поки всіх все влаштовує. Вілкули фактично контролюють виконком і більшість міськради. Думаю, Банкова спробує підірвати їхні позиції за допомогою "Метінвесту", але це буде після Нового року, інакше медіа-супровід втопиться у новорічних святах. Можлива і бліц-атака на виконком", - стверджує політолог Віталій Кулик.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" - Падіж Павлових: чому загибель членів родини мера б'є по Зеленському .