RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Війна за "телевізор": чи позбавить Банкова Ахметова ліцензій на телеканали

Ухвалення Кабміном рішення про виконання норм "закону про олігархів", яке не зачепило Ігоря Коломойського, може вдарити по іншому великому бізнесмену – Рінату Ахметову. Банкова може звинуватити олігарха у "зловживанні впливом на медіа" – саме таке формулювання міститься у постанові уряду.

Голова аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов у коментарі "Апострофу" пояснив, що контроль над телеканалами – один із чинників політичного впливу олігархів.

"Деолігархізація передбачала зменшення впливу великого бізнесу на медіа. Враховуючи, що зараз точиться інформаційна війна Банкової з найбагатшим бізнесменом, зрозуміло бажання влади позбавити його цього ресурсу. Не виключаю, що до "закону про олігархів" ще будуть вносити правки, які дозволяють регуляторам без суду забирати ліцензії у телеканалів", – каже політичний експерт.

Очевидно, що Ахметов, який мав справу фактично з усіма президентами, не здаватиметься. На телеканалах, які з ним пов'язують, цілодобово "полощуть" президента, його Офіс та парламентських "слуг". Хоча Рінат Леонідович заперечує гостро критичне ставлення редакцій до влади, в окремих сюжетах підконтрольні йому ЗМІ б'ють по Банковій не гірше за канали Віктора Медведчука.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, у чому проблема застосування "антиолігархічного" закону .

Більше читайте на "Апострофі" у статті: Кабмін проти олігархів: постраждають усі, окрім Коломойського