RU  UA

"Розправитися з ворогами": нардеп Зеленського розповів про "користь" Портнова для влади

Депутат від "Слуги народу" Георгій Мазураши заявив, що нинішня влада хотіла б використати екс-заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова Януковича, проти якого Мінфін США ввів санкції, щоб "розправитися" з п’ятим президентом України Петром Порошенком.

Про це він сказав в ефірі Апостроф TV.

Народний депутат ІІІ скликання Геннадій Балашов у розмові зазначив, що заступник голови Офісу президента нібито співпрацював із Андрієм Портновим.

У відповідь Мазурашу спробував виправдати дії влади боротьбою з "попередниками".

"Я про ці деталі не знаю, але хочу сказати, що згаданий Портнов... мені дуже подобається в його риториці те, що він стверджує, що він може впоратися з таким завданням, як справедливе покарання п'ятого президента України", - сказав він.

Мазурашу додав, що особисто він вважає Порошенка одним із головних найбільш злочинних внутрішніх ворогів і тому він "підтримав би призначення Портнова на якісь півроку, щоб він впорався з цим завданням".

Дивитись з 17:30


Як відомо, 9 грудня, Міністерство фінансів США в рамках акта Магнітського ввело санкції проти Портнова.

Нагадаємо, у квітні 2010 року Портнов прийняв пропозицію президента Віктора Януковича обійняти посаду заступника голови Адміністрації президента та керівника Головного управління з питань судової реформи та судоустрою. У квітні 2011 року був переведений на посаду радника президента. Вважався одним із авторів диктаторських "законів 16 січня", проте заперечував участь у їхньому створенні.

Портнов повернувся до України лише у 2019 році, до цього він переховувався за кордоном. У січні 2021 року його було введено до складу наглядової ради Одеської юридичної академії.

Про те, що головна причина удару по чиновнику часів Януковича – його вплив на суди, читайте у матеріалі "Апострофа": Не лише російський слід: чому Штати взялися за Портнова.