RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Люди на Донбасі заслуговують на мир: Україна розвінчала чергову брехню Путіна

Заява президента РФ Володимира Путіна щодо нібито підготовки Україною "військової операції" на Донбасі не відповідає дійсності.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко кореспонденту УНІАН.

"Заява президента Росії про нібито підготовку Україною "військової операції" на Донбасі не відповідає дійсності", – сказав Ніколенко і зазначив, що Україна прагне виключно миру.

Він наголосив, що систематичні зусилля керівництва України, націлені на зрушення з місця мирного процесу, насамперед у нормандському форматі, яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту.

"Більш того, глава Офісу президента України та наша делегація у Тристоронній контактній групі проробили титанічну роботу, щоб учора домогтися відновлення режиму припинення вогню", - сказав спікер зовнішньополітичного відомства і додав: "Закликаємо РФ сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню і конфлікту на сході України”.

За словами Ніколенка, люди з обох боків лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях заслуговують на мир і спокій, тим більше напередодні новорічних свят.

Нагадаємо, у четвер, 23 грудня, під час щорічної пресконференції Володимир Путін звинуватив Україну у спробах "двічі силовим шляхом вирішити ситуацію на Донбасі", а також попередив про підготовку третьої такої "спроби".