RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Тактичний прийом чи спроба насолити: чого чекати від зустрічі Зеленського з Путіним

Попередній обмін полоненими між Україною з одного боку, а також бойовиками та Росією – з іншого був майже два роки тому, а процес переговорів із цього питання зайшов у глухий кут.

Про те, чому Росія блокує спроби обміну, чого варто очікувати від зустрічі Путіна та Зеленського і за яких обставин українські полонені зможуть повернутись додому, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів представник Донецька у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

За словами Гармаша, від президента РФ Володимира Путіна варто очікувати різних тактичних хитрощів.

"Наприклад, якщо теоретично відбудеться зустріч Зеленського та Путіна на Олімпіаді в Пекіні, то я б на місці Путіна, щоб насолити Зеленському, відпустив якусь частину людей, щоб у нас в Україні всі шукали "зраду", і думали, що ж Зеленський пообіцяв Путіну, коли він пішов на таку поступку", - зазначає Гармаш.

Член ТКГ також попередив про те, що Росія використовує полонених як інструмент тиску на Україну.

"Можливі у принципі будь-які варіанти, але хочу сказати - не ставтеся до питання обміну з боку Росії як до якогось гуманітарного акту. Для Росії наші люди – це інструмент тиску на нас і не більше. І вона цим користуватиметься, і їх утримуватиме, і збільшуватиме кількість людей, яких затримує на окупованій території. У них одна мета - чинити на нас тиск, щось з нас отримати або з когось іншого, можливо, США", - підкреслив Гармаш.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Обмін полоненими? Росія не віддає нам навіть тяжко хворих - представник ТКГ з Донбасу