RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Я хотів би, щоб у нас був переговорний майданчик США-Росія-Україна – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив за переговори у тристоронньому форматі між Києвом, Вашингтоном та Москвою.

Про це він заявив під час прес-конференції – трансляцію вела прес-служба Офісу президента України.

Зеленський зазначив, що він виступає за тристоронні переговори між Україною, Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією, щоб припинити ескалацію напруження навколо нашої країни.

"Як президент я повинен стукати в усі двері, говорити з усіма лідерами, пропонувати різні формати та майданчики, майданчики домовленостей про припинення війни. Майданчики навіть не результату, а початку обговорення, адже коли кажуть – немає зброї", – заявив Зеленський.

Глава держави згадав президента США Джо Байдена та зазначив, що він, ймовірно, може створити переговорний майданчик для Києва, Вашингтона та Москви.

" Я хотів би вірити, що він це може і що він це зможе - щоб у нас був переговорний майданчик у форматі США-Росія-Україна. Це був би паралельний процес", - наголосив Зеленський.

Як писав "Апостроф", президент Володимир Зеленський закликав країни Заходу ввести превентивні санкції проти Російської Федерації, щоб не допустити повноцінного військового вторгнення на територію країни.

У той же час Зеленський оцінив ймовірність вступу до Північноатлантичного договору (НАТО) і заявив, що українська армія не слабша за рівень НАТО.