RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Начальник Генштабу назвав умову відходу військ РФ з Білорусі

У Білорусі заявили, що повернення підрозділів Збройних Сил Росії у свої пункти постійної дислокації відбудеться тільки за умови об'єктивної необхідності. Рішення про їх подальше перебування на території Білорусі продиктоване загостренням ситуації на Донбасі.

Про це оголосив начальник Генштабу Збройних Сил Республіки Білорусь генерал-майор Віктор Гулевич, виступаючи на брифінгу, присвяченому Дню захисників Вітчизни та Збройних Сил, інформує БЕЛТА.

За його словами, керівництво Білорусі та Росії ухвалило рішення про продовження перевірки сил реагування Союзної держави також на тлі наростання військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави.

"Підрозділи Збройних Сил Росії повернуться до своїх пунктів постійної дислокації лише тоді, коли в цьому з'явиться об'єктивна необхідність і коли ми це самі визначимо. Це суто наша внутрішня справа", - наголосив білоруський начальник генштабу.

Також він додав, що велику роль грають і західні колеги. Мовляв, сили та засоби, розміщені у Східноєвропейському регіоні, зокрема, біля білоруського держкордону - один із факторів, від якого залежить подальший розвиток ситуації.

"Тому Білорусь має право вимагати відведення створених угруповань військ США та окремих країн-членів НАТО від кордонів Республіки Білорусь та Союзної держави та забезпечити контроль виведення військ заходами верифікації", - наголосив Гулевич.

Як відомо, Росія та Білорусь вирішили не зупиняти свої "військові навчання", які мали завершитися 20 лютого.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація продовжує перекидати бронетехніку та війська з російських гарнізонів до кордону з Україною: свідчать супутникові знімки.