RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Тепер офіційно: у САП з'явився новий керівник

У четвер, 28 липня, новий генеральний прокурор Андрій Костін затвердив на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем відбору.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Клименко – 35 років, він народився на Слобожанщині. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист).

Кар'єру він розпочав із посади слідчого, а потім старшого слідчого в органах внутрішніх справ Києва у березні 2010 року.

У листопаді 2015 року Клименко став старшим слідчим у Національній поліції. У березні 2016 року – взяв участь у конкурсі та став детективом Національного антикорупційного бюро. У листопаді 2017 року обійняв посаду керівника відділу.

Розслідував кримінальні провадження за екс-нардепом-втікачом Олександром Онищенком, колишнім керівником Державної фіскальної служби Романом Насіровим, а також за заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим.

21 грудня 2021 року комісія із обрання керівництва САП за результатами конкурсу оголосила рейтинг кандидатів. Олександр Клименко набрав 246 балів, прокурор Андрій Синюк – 229.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня було призначено нового уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубинця.