RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

12 вересня

11 вересня

Всі новини

Проти виступили дві найбільші країни: чому Україна не отримає у Вільнюсі бажане "так"

Проти вступу України до Північноатлантичного альянсу виступають дві країни - США та Німеччина. Серед причин, які зашкодили переговорам - відвертий шантаж з боку Офісу президента.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа"

За даними дипломатичних джерел у штаб-квартирі НАТО, проти того, щоб надати Україні чіткі формулювання на кшталт: "Запросити Україну до членства, коли це дозволять умови", чи "розпочати з Україною діалог щодо вступу, коли це дозволять умови" виступають лише дві країни - США та Німеччина.

Саме ці формулювання з проекту декларації саміту, які є предметом закритих переговорів між союзниками, потрапили до публікації в одному з українських ЗМІ, що серйозно зашкодило цим переговорам.

Окрім того, не сприяли діалогу й висловлювання деяких високопосадовців з Офісу українського президента про те, що у випадку відсутності результату під час саміту, то президент проігнорує участь у ньому. За словами джерел у штаб-квартир, ці слова були сприйняті союзниками як відвертий шантаж з боку Києва.

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа попередив, що на саміті НАТО Україна отримає чимало, але не все, на що сподівається.

Вас може зацікавити:

У Сенаті Франції закликають заявити на саміті у Вільнюсі, що Україна стане членом НАТО

Віце-спікер парламенту Великобританії закликав прокласти шлях членства України в НАТО у Вільнюсі

Ми дамо вам сигнал: у НАТО зробили заяву про липневий саміт та Україну