RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Повний п**ць": мережу обурило майбутнє головування Ірану в Раді ООН з прав людини

Іран з 2 листопада стане головою форуму ООН з прав людини, що спровокувало міжнародну кампанію протесту. Правозахисники наголошують, що історія Тегерана з пригнобленнями, тортурами та стратами робить його "невідповідним" для цієї посади.

Про це пише неурядова моніторингова організація UN Watch.

Читайте: ООН працює на перемогу Росії: журналісти розсекретили переписку Гутерріша з Лавровим

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель виступив на захист ротації відповідно до встановлених процедур ООН. Однак азіатська група, до якої належить Іран, обіймала цю посаду чотири рази за останні шість років, водночас у ротації відмовляли іншим регіональним групам.

Призначення Ірану може бути скасовано на спеціальному засіданні ради до четверга. UN Watch опублікувала петицію, яку вже підписало понад 100 тисяч осіб, що закликає ООН скасувати головування Ірану на форумі ООН з прав людини.

"Ми закликаємо пана Борреля вжити заходів. Настав час усім демократичним країнам в ООН припинити легітимізувати криваві режими, що порушують основоположні принципи всесвітньої організації, і натомість почати притягувати винних до відповідальності", - заявив виконавчий директор UN Watch Гілель Нойєр.

За його словами, ці призначення посилають невірний сигнал у невідповідний час, дозволяючи Ісламській Республіці Іран виступати на міжнародній арені як шановний та впливовий актор.

У мережі, м'яко кажучи, дивуються.

"Цирк, звичайно, а не міжнародна організація", - це, напевно, найлояльніший коментар, який відображає ставлення до того, що відбувається. Водночас у мережі не здивуються, якщо наступним головою РПЛ стане Північна Корея.

Нагадаємо, раніше ООН зганьбилася заявою про вбивство дітей українськими військовими.

  • Вас може зацікавити:

Яка роль Ірану у війні ХАМАС проти Ізраїлю: прогноз експерта

Іран має запаси збагаченого урану на п’ять ядерних бомб, — міністр оборони Ізраїлю

Військовий персонал Ірану бере участь в атаках по Україні: дані ISW