RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Уряд Данії надасть понад $21 млн Україні та Молдові для прискорення вступу до ЄС

Данія виділить 150 мільйонів данських крон (понад 21 млн євро) для того, щоб прискорити процес вступу України та Молдови до Європейського союзу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті пресслужби Міністерства закордонних справ Данії.

Пресслужба МЗС Данії повідомляє:

"Ці 150 млн данських крон (понад 21 млн євро - "Апостроф") будуть виділені до 2030 року і допоможуть обом країнам створити адміністративні структури та законодавство, необхідні для наближення до членства в ЄС".

Міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен вказав:

"Я радий, що ми можемо розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою. Ми завжди говорили, що розширення ЄС - це не зниження планки для вступу, а допомога країнам-кандидатам у її подоланні, і це саме те, в чому ми зараз допомагаємо Україні та Молдові. Успішне розширення ЄС має вирішальне значення для стабільності Європи. Це зміцнює безпеку всіх нас, коли країни-сусіди ЄС зміцнюють своє європейське коріння і тягнуться до можливостей миру, стабільності та процвітання, які представляє ЄС"

Кошти будуть закріплені за інструментом у рамках Данської програми добросусідства, яка, за повідомленнями МЗС Данії, вже підтримує процеси реформ у країнах Східного партнерства, що мають вирішальне значення для їхнього зближення з ЄС.

Крім того, фінансова допомога підтримуватиме навчальні візити та громадянську освіту.

"Згодом інструмент також охопить країни-кандидати (на вступ до ЄС - "Апостроф") на Західних Балканах", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Раніше ми також повідомляли, що Данія планує припинити навчання українських пілотів на винищувачах F-16 до кінця 2024 року. Країна перейде на літаки F-35 та матиме потребу у використанні військово-повітряної бази, де зараз триває підготовка.