RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

14 вересня

Всі новини

Зеленський закликав США та інших партнерів надати дозвіл на далекобійність

Президент Володимир Зеленський звернувся до Сполучених Штатів, Британії, Франції та Німеччини із проханням надати дозволи на далекобійність.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що зараз у Вашингтоні працює українська делегація. Відбулися зустрічі на різних рівнях. Першочерговим було питання саме про далекобійність для Сил оборони та можливість недопуску російського терору, через який проходить Харків та інші українські міста.

Зеленський наголосив, що можливість очистити українське небо від керованих авіабомб противника є сильним кроком, щоб змусити РФ шукати закінчення війни та справедливого миру. Представники України надали всю необхідну інформацію та деталі західним партнерам, повідомив він.

"І я звертаюся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини: нам потрібні можливості реально і повністю захищати Україну та українців. Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і ваші далекобійні снаряди та ракети. Не можна відкладати життєво важливі рішення - саме те, що може найбільш правильно вплинути на події", - наголосив президент.

Раніше "Апостроф" писав, що Україна надала Адміністрації Президента Сполучених Штатів список ймовірних військових об'єктів в Росії, по яких може бути застосована американська далекобійна зброя, зокрема ракети ATACMS.