RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Політика

Новини

26 вересня

Всі новини

Зеленський і Байден зустрілись у Білому домі

У четвер, 26 вересня, президенти України та США Володимир Зеленський та Джо Байден зустрілись в Овальному кабінеті Білого дому для обговорення ситуації довкола війни з РФ.

Про це передає "Укрінформ".

Відомо, що лідери країн обговорять ситуацію на полі бою, подальшу військову підтримку та пункти Плану перемоги.

Перед початком зустрічі у Білому домі президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон зміцнить позиції України на майбутніх переговорах щодо прискорення фінансової допомоги протягом його президентського терміну, який завершиться в січні наступного року.

"Ми маємо посилити можливості України на полі бою і тому ми оголошуємо новий пакет військової допомоги на 2,4 млрд доларів", - повідомив Байден.

Також заявив, що США займуться майбутніми оборонними потребами України.

Згодом у Зеленського запланована зустріч з віцепрезиденткою, кандидаткою в президенти від "демократів" Камалою Гарріс.

Раніше президент України вже зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США.

Також з'явилась інформація, що українська делегація відхилила пропозицію зустрічі з кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом у Мар-а-Лаго для уникнення втручання у виборчу кампанію США. Натомість запропонували зустріч на нейтральній території, однак переговори зірвалися.

Загалом серед головних завдань візиту Зеленського до США - продовження військової підтримки України, дозвіл на удари західною зброєю вглиб Росії, а також залучення світової підтримки Плану перемоги.

Нагадаємо, президент України, перебуваючи у Сполучених Штатах, заявив, що найближчі кілька місяців стануть вирішальними у війні з РФ.