RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Дружина-росіянка нардепа потрапила в складну ситуацію

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Дмитро Гурін наголосив на тому, що через проблеми технічно і фізично отримати папери з Росії громадяни РФ не можуть отримати українське громадянство. Зокрема, у цій ситуації опинилась його дружина, що має російське громадянство.

Про це нардеп розповів "Апострофу".

З приводу того, скільки людей вже змогли отримати громадянство за схемою, яку раніше ухвалили в Раді, він сказав, що такої інформації немає. Мова про закон про надання українського громадянства іноземцям та особам без громадянства, які воюють в українському війську, зокрема і громадянам Росії.

"Ні, немає. Там були певні процедури, які ці люди не могли пройти. Вони не могли технічно і фізично отримати папери з Росії, в них часто були прострочені паспорти, і це робило неможливим отримання ними українського громадянства. І ми змінили процедури так, щоб вони могли отримати громадянство", - зауважує Гурін

За його словами, "зараз взагалі громадянство не дають нікому". Тож дружина нардепа - Марія Салтикова - наразі залишається громадянкою Росії.

"Чекаємо отримання громадянства України на загальних підставах. Вона в тій же самій ситуації. Вона не може отримати папери з РФ. Тому чекаємо законодавчі зміни", - коментує він.

Читайте також, що в інтерв'ю "Апострофу" нардеп розказав про своє життя в Росії, про ставлення до російської опозиції та про російську культуру.