Стало відомо, як Аваков готується до виборів і чим це загрожує Порошенку

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вживає заходи для проведення максимально чесних виборів, щоб зберегти посаду, що зменшує шанси президента України Петра Порошенка на перемогу.

Про це розповіло джерело "Апострофа" в "Народному фронті". При цьому варто нагадати, що в квітні глава МВС літав з робочим візитом в США, щоб заручитися підтримкою американців. Можна припустити, що Аваков дав заокеанським партнерам якусь обіцянку щодо виборів в обмін на їх підтримку його на посаді міністра внутрішніх справ.

За деякими даними, така позиція Авакова щодо виборів допоможе стримати Порошенко в використанні адмінресурсу.

"На Банковій думають, що у них є головний ресурс - голови адміністрацій, депутати. Але насправді це не так. Чим менше у Порошенка буде шансів виграти на виборах, тим більшим буде відтік чиновників", - йдеться в повідомленні.

У той же час, з метою страховки в "Народному фронті" пропонують прийняти закон про посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства: "Хочу подивитися, як в БПП відмовляться голосувати за цей законопроект", - підкреслило джерело.

Більше про технології, що проробляються до виборів 2019 року, читайте в матеріалі "Апострофа" - В Україні почалося "полювання за головами": на що зробить ставку Порошенко і чим відповість Аваков.