RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

При чому тут Меркель? Стало відомо, навіщо в Україні "воскресили" Симоненка та Мороза

Висування на вибори Петра Симоненка та Олександра Мороза може бути політтехнологічним проектом інших, більш впливових гравців в українській політиці.

Про це "Апострофу" розповіли власні джерела у Верховній Раді.

Зокрема, дехто каже, що поява цих кандидатів - це спроба Адміністрації президента здійснити хитрий технологічний трюк, розрахований на те, щоб хоч якось заповнити "ліву" лакуну, вдаривши по тим, хто "пасеться" на цьому електоральному полі. Основний конкурент Петра Порошенка - Юлія Тимошенко. Висування "лівих" кандидатів на кшталт Мороза і Симоненка нібито повинно відбирати голоси у лідера "Батьківщини", яка як раз і розраховує на те, щоб одноосібно контролювати цю нішу.

У той же час, серед політичних експертів останнім часом ходить анекдотична історія про те, що під час зустрічі Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в кінці 2018 року остання запитала главу української держави: чому на тлі наявності різних "правих" сил в Україні немає "лівих" політичних партій. Нібито на Банковій вирішили ліквідувати цей перекіс, але оскільки нікого нового на цьому фланзі виявити їм не вдалося, то довелося займатися поверненням з небуття Мороза і Симоненка.

Однак експерти сумніваються, що Морозу і Симоненку вдасться домогтися будь-якого успіху на виборах. Як зазначається, їх ресурс вичерпався ще 10-15 років тому, а поява того ж Петра Симоненка на політичному горизонті, скоріше, вдарить по самій владі, яку будуть звинувачувати в інертності і небажанні назавжди прибрати відверту "п'яту колону" з політичної карти України.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Марш "лівих" кандидатів: навіщо з нафталіну дістали Симоненка та Мороза.