RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Може стати проблемою: експерт пояснив, як робота ЗМІ проти губернаторів позначиться на виборах

Критичні матеріали на адресу керівників обласних державних адміністрацій в засобах масової інформації можуть вдарити в цілому по рейтингах партії "Слуга народу", і чим більше буде атак на губернаторів, тим більше голосів втратить президентська політична сила на місцевих виборах.

Про це заявив "Апострофу" експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Максим Степаненко, пояснюючи результати дослідження, викладені в матеріалі "Антирейтинг глав ОДА: кого більше всіх лають ЗМІ в регіонах".

"Переважна більшість керівників ОДА, які увійшли до рейтингу (10/13), мають проблеми з комунікаціями, що об'єднує їх іншими представниками Зе-команди. Результат дає зрозуміти, що персоналії багатьох глав ОДА негативно сприймається в місцевих ЗМІ, що впливає і на формування відносини місцевих жителів до керівника області. У контексті підготовки до місцевих виборів це може стати проблемою для "слуг", бо негатив від ОДА також буде поширюватися і на претендентів до місцевих від партії Зеленського", - заявив він.

Також Максим Степаненко пояснив, чому такого роду підривна робота журналістів може дійсно позначитися на ставленні до влади.

"З огляду на низький рівень медіа-грамотності українців, для них немає різниці, чи публікувалися матеріали в ЗМІ в рамках протистояння місцевих груп впливу чи ні. На жаль, для наших співвітчизників досить просто систематично повторювати, що "хтось поганий", щоб вони почали в це вірити так, ніби самі зробили такий висновок", - додав експерт.

За його словами, однією з головних причин критики ЗМІ в сторону глав ОДА є нерозуміння суті роботи керівників області. У той же час експерт зазначив, що похвали на адресу губернаторів в медіа також зустрічаються.

"Коли є за що "похвалити" керівництво області, то ЗМІ це роблять. Проблема в тому, що приводи для "похвали" зустрічаються куди рідше, ніж для критики. Але такі результати роботи голів ОДА", - зазначив представник МЦПД.