RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Експерт проаналізував, хто і з чим іде на вибори до Київради

Експерт Юрій Гаврилечко проаналізував сильні слабкі сторони лідерів виборчої кампанії до Київради.

Про це він написав у Facebook.

"Залишився тиждень до виборів і саме час зробити невеликий оглядовий цикл по тому, хто, як і з чим іде в Києві на вибори. Природно тезисно, спираючись на публічну рекламу і передвиборні матеріали. Чинний мер у своєму особистому і партійної кампанії затьмарює собою всіх і тому говорити про те, хто з ним в команді і за що вони будуть відповідати за напрямками - складно. Швидше за все, маркетологи і політтехнологи зосередилися на тезі типу: "УДАР Кличка проходить!" і, тому, вишукувати інші варіанти не стали", - зазначив Гаврилечко.

За його словами, ВО "Батьківщина" пішла іншим шляхом. Виставивши в якості основного конкурента місцевої влади Олексій Кучеренко, який основний упор в своїй кампанії робить на рішення інфраструктурних проблем, партія доповнює список фахівцями саме в області ЖКГ, наприклад - відомим експертом і практиком Олег Попенко, який балотується в Дарницькому районі, де розташовані найбільші теплогенеруючі потужності міста. Алла Шлапак в майбутній каденції в Київраді планує зосередити зусилля свої і колег на фінансуванні гуманітарного блоку, зокрема, охороні здоров'я.

Експерт також зазначив, що "Слуги народу", після епатажного початку кампанії, ближче до її кінця схаменулися і крім "пані-мера" і одіозних і неоднозначних фігур народних депутатів, які раптом з'явилися в списку кандидатів до Київради, почали активно просувати фахівців в різних областях. Зокрема, до міськради під другим номером від "СН" йде відомий адвокат Михайло Присяжнюк - юрист і народний адвокат, який вже 10 років займається правозахисною діяльністю. Або спортсмен Георгій Зантарая, який в 2009 році став першим в історії України чемпіоном світу з дзюдо і, з тих пір активно працює над популяризацією молодіжного спорту. Та й Анна Маляр, юрист-кримінолог, голова Центру правових та кримінологічних досліджень, посилила партійну команду "слуг" - зазначив політолог.