RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Експерт розповів про план Труханова розпустити тервиборчком в Одесі

В Одесі виборці готуються до другого туру мерської гонки, а мер Геннадій Труханов намагається взяти під свій контроль тервиборчкоми. Він буде боротися в другому турі з кандидатом від ОПЗЖ Миколою Скориком.

Про це розповів блогер і політичний експерт Віктор Таран в Facebook.

"У Труханова готуються розпускати тервиборчком перед виборам. 1 листопада, представникам промерської громадської організації "Довіряй справам" в Окружному адмінсуді Одеси вдалося домогтися визнання систематичних порушень Суворівським тервиборчкомом. Тепер прихильники мера готуються розпустити ТВК. Суть позову полягала в скасуванні перерахунку голосів на одній з 11 ділянок, де промерська партія нібито лідирувала, проте в підтриманих судом позовних вимогах було зазначено саме про систематичні порушення комісії", - повідомив Таран.

Експерт зазначив, що мета громадської організації партії Труханова полягала в тому, щоб розпустити комісію, яка зафіксувала порушення у вигляді фальсифікацій на користь кандидатів від партії чинного мера.

"Від другого позову з приводу перерахунку на інших ділянках організація відмовилася. Це говорить про те, що мета була зовсім інша. А саме - розпустити комісію, яка на своєму засіданні при перерахунку виявила факти фальсифікації на виборчій дільниці 511 359 в Одесі. Зокрема, у кандидата у партії "Довіряй справам" Марини Лозовенко в бюлетенях був 21 недійсний, який їй зарахували, а ще 64 бюлетеня за "Наш край" і "Європейську солідарність" зникли", - запевнив блогер.

Політичний експерт пов'язує ці процеси з тим, що мерія на чолі з Трухановим за його словами готує фальсифікації у другому турі, адже в ньому очікували побачити не Миколу Скорика, а кандидата від пропрезидентської партії Олега Філімонова.

"Судячи з усього, в мерії почали готуватися до фальсифікації виборчого процесу на другому турі виборів, куди несподівано для мера вийшов не кандидат від "Слуг народу" Олег Філімонов, а представник ОПЗЖ. Труханов може втратити крісло мера, тому його команда поставила задачу змінити склад комісії, яка розкрила фальсифікації", - розповів Віктор Таран.

Йдеться про 11 ділянок в Одесі, де у партії "Довіряй справам" виявився значний відрив у голосах від ОПЗЖ. Через ці позови тервиборчком зупинив перерахунок.

"Раніше в одеських телеграм-каналах було опубліковано відео поведінки депутатів від "Довіряй ділам", якими вони кілька днів блокували роботу комісії і погрожували членам Суворовської районної ТВК", - нагадав блогер.