RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Аналітик озвучила дати можливого отримання Україною безвіза з ЄС

Терміни отримання Україною безвізового режиму можуть скластися в два сценарії: оптимістичний і песимістичний.

Таку думку для "Апострофа" висловила аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ірина Івашко.

"Оптимістичний сценарій отримання безвіза - це середина літа. Нам ще залишилося пройти голосування в Європейському парламенті, потім повинен прийняти рішення ще Рада ЄС. Але насправді, ми бачили, як процедурно цей процес може відкладатися", - відзначила аналітик.

Песимістичний сценарій передбачає більш тривалі терміни, додала Івашко.

"Песимістичний сценарій - отримання безвіза може затягнутися до кінця року. Скажімо, так може статися, якщо все піде не в нашу користь уже після виборів у Німеччині. Однак вважаю, що все-таки Україна отримає безвізовий режим до кінця 2017 року», - підкреслила вона.

У той же час аналітик відзначила, що затягування Європою остаточного рішення по безвізу для України посилює недовіру українців до ЄС.

"Насправді Україна, що вже визнано, виконала всі вимоги для отримання безвізового режиму. Питання безвіза перетворився в привід для насмішок і недовіри. Бо чим довше відкладають, тим більше недовіру українців до ЄС. Вже зараз це питання сприймається з насмішкою і без віри в те, що ми безвіз колись отримаємо. А це зводить нанівець всі інтеграційні прагнення Майдану і настроїв після нього ", - підсумувала Івашко.

Детальніше про те, як Україна упустила момент для отримання безвіза, читайте в матеріалі "Апострофа".