RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

З'явилася інформація про торгівлю Білорусі з бойовиками ДНР/ЛНР: опубліковано відео

Білоруські підприємці масштабно торгують з бойовиками терористичних організацій "ДНР/ЛНР", більш того у Білорусі виробляють алкоголь під торговими марками фірм, якы фінансують терористів на сході України.

Про це йдеться в матеріалі "Радіо Свобода".

Так, розташований у Вітебській області приватний завод "Славпродукт", засновником якого є російське ТОВ "Нортімер", на замовлення донецької компанії ТОВ "Белсвіт" виробляє горілку для "ДНР". Як імпортера на етикетках зазначено ПП "Сприяння", зареєстроване в підконтрольному бойовикам Торезі.

Як заявила головний технолог "Славпродукту" Валентина Солдатова, "Белсвіт" наймає білоруського перевізника, який відвозить алкоголю через Росію до окупованого Донецька.

Також стало відомо, що одне з найбільших підприємств пивоварної галузі Білорусі - ВАТ "Крыніца", виробляє для терористів власну марку пива - пиво "Юзбір". Торгва марка цього пива належить ТОВ "Майстер-торг" (Донецьк). Як і горілка Belsweet, воно не потрапляє на білоруський ринок, а йде безпосередньо в окупований Донецьк

Постачає продукцію у окупований Донецьк також і "Мозирський спиртогорілчаний завод". На етикетках своєї продукції підприємство вказує в якості імпортера компанію Huge Sky Limited з реєстрацією в Гонконзі.

Керівництво "Гродненського лікеро-горілчаного заводу", який входить до державного холдингу "Мінськ Кристал Груп", не приховує співпраці з терористам "ДНР".

"Зрозумійте, сьогодні будь-яка ніша буде заповнена відразу. Коли Україна заборонила торгувати з цими областями, на їх місце відразу прийшла Росія і Білорусь. Ми вже близько двох років працюємо з "ДНР", - заявив начальник сектора зовнішньоекономічної діяльності підприємства Петро Калесник.

Крім алкоголю, Білорусь постачає терористам широкий асортимент продуктів харчування.

"Білоруської" молочко ", кондитерськими виробами, консервами завалені прилавки магазинів у ОРДЛО. Йдеться про продукцію кількох десятків підприємств. Також в Донецьку і Луганську оптом і в роздріб продається білоруська косметика, трикотаж і побутова техніка. У більшості випадків білоруські виробники не афішують свій бізнес з підприємствами на окупованій частині Донбасу ", - пишуть журналісти.

Нагадаємо раніше Білорусь відмовилася пускати на свою територію громадян з "паспортами" терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".