RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Генерал назвав чотири напрямки атаки Росії, на яких потрібно захиститися Україні

Генерал-лейтенант, екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України Юрій Думанський, коментуючи загрозу вторгнення російських військових з боку Білорусі, заявив, що українські війська також повинні бути готові відбити потенціальні атаки на чернігівському, кримському та східному напрямках.

Таку точку зору він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

Коментуючи можливість вторгнення росіян у ході навчань "Захід-2017", Думанський назвав такий варіант малоймовірним.

"Це один з варіантів, правда, я думаю, що такий варіант малоймовірний тому, що РФ за цей час відчула на собі великий тиск з боку міжнародного співтовариства", - вважає генерал.

При цьому він зазначив, що Генштаб, Міноборони та структури, які займаються питаннями зовнішньої розвідки, повинні оперативно реагувати на такі загрози і формувати відповідні сили і засоби. І сценарій військового нападу зі сторони Білорусі при всій його малоймовірності повинен відпрацьовуватися військовими.

"Вважаю, що було б правильним відпрацювати протидії на чернігівському напрямку, кримському та східному. Рівень готовності військ і командування повинен бути найвищим", - зазначив Думанський.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю Думанського "Апострофу": "В Україні йде репетиція Третьої світової, ми граємо за чужими сценаріями - екс-заступник голови Генштабу ЗСУ".