Улюблені з дитинства: в Україні розповіли, як російські артисти беруть участь в "гібридній війні"

Відомі російські артисти також є елементом гібридної війни Росії проти України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів блогер і військовий експерт Олексій Арестович.

"Гібридна війна - це війна за самоідентифікацію. Самоідентифікація - це перш за все стійке розуміння власних інтересів. Де мої справжні інтереси в цьому складному світі? У тому, щоб російські співаки, які підтримали анексію Криму або виступали в Криму, приїхали сюди і заспівали пісню у палаці "Україна"? Який мій інтерес - щоб я їх не чув ніколи більше або все-таки пустити?", - каже Арестович.

При цьому він зазначає, що багатьом українцям дуже складно відповісти на питання про те, чи може в Україні виступати улюблений з дитинства артист з Росії.

"Ось ці процеси на рівні улюблених артистів. А тепер давайте уявимо все це на рівні 1,5 трильйонів доларів і 60 років безперервного впливу на Східну Європу. З цим ми і маємо справу", - пояснює експерт.

В даному контексті Арестович також вказує на загострення в зв'язку з українським законом про освіту, коли держави-члени НАТО і ЄС (Румунія, Греція, Угорщина) зайняли жорстку позицію щодо українського документа.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі": У Путіна залишився останній шанс в Україні, а загроза є не тільки з боку Росії - Олексій Арестович.