RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Влада України втрачає довіру Заходу: стало відомо про небажання топ-чиновників США зустрічатися з Луценком

Журналістка Наталія Седлецька заявила про те, що топ-чиновники США відмовили в зустрічах генпрокурору України Юрію Луценку, що є частиною загальної тенденції.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"У Вашингтоні мені вдалося фактично з перших вуст з'ясувати, що передувало скасуванню візиту самого Луценка в Штати, куди він був запрошений на Форум з повернення активів. Справа в тому, що він також сподівався тут зустрітись з низкою високопосадовців, рівень яких відповідав би його посаді генпрокурора, але йому у цьому було відмовлено", - розповіла Седлецька.

З Луценком, зазначає журналістка, "в письмовій формі" відмовився зустрінетись генеральний прокурор США Джефф Сешнс, а також керівництво ФБР і Держдепартаменту.

"Це недвозначні сигнали, що керівники української держави втрачають довіру Заходу. І цей процес тільки прискориться після протягнення через парламент закону про можливість звільнення директора НАБУ без жодного аудиту простим голосуванням в Раді", - продовжила вона.

Одночасно, пише Седлецька, глава НАБУ Артем Ситник і керівник САП Назар Холодницький змогли зустрітися з заступником голови ФБР, керівництвом Держдепартаменту і главою Світового Банку.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Верховній Раді відкликали скандальний законопроект про звільнення директора НАБУ.