RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Трамп може втратити підтримку Сенату: журналіст розповів, чого Україні чекати від США в 2018 році

Предметно говорити про геополітичні перспективи України у відношеннях з США у 2018 році можна буде тільки після довиборів до Сенату і закінчення розслідування втручання Росії у вибори американського президента.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив український журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Якщо в 2018 році – і це, звичайно, найголовніше – на довиборах в Сенат США переможуть демократи, і республіканці позбудуться більшості в Сенаті, яка і зараз у них дуже крихка, то це буде зовсім інша Америка", - відзначає він.

За словами Портникова, при такому положенні справ Трамп втратить усіляку підтримку в Сенаті і його ініціативи будуть просто блокуватися.

"Це може дуже серйозно бути пов'язано і з нашими майбутніми геополітичними перспективами. Ми наступного року можемо отримати слабку американську адміністрацію, а можемо – потужнішу, тому що можуть бути такі довибори в Сенат, які допоможуть республіканцям перемогти, і серед цих республіканців буде достатня кількість прихильників Трампа", - каже журналіст.

При цьому він зазначає, що говорити про майбутнє Америки рано і до закінчення розслідування про втручання Росії в американські вибори.

"Ми взагалі перебуваємо в ситуації невизначеності. А ми чудово розуміємо, що ситуація у верхах американської влади визначає американську підтримку України і американську реакцію на Росію", - зазначає Портников.

Детальніше про це та інші важливі події 2018 року читайте в матеріалі "Апострофа": Дві події наступного року можуть стати вирішальними для України - Віталій Портников.