RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Поверне купу металобрухту: в Україні розкрили кримську хитрість Путіна

Росія навряд чи має намір передати Україні боєздатну військову техніку з анексованого Криму, а заяви про таку передачу є хитрістю.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав координатор групи "Інформаційний опір" і народний депутат Дмитро Тимчук.

"А тепер виникає питання: три з половиною роки вся ця техніка мало того, що відразу виводилася з ладу, так ще й була не на консервації, чи не на збереженні, а фактично стояла під відкритим небом - і в якому вона зараз стані? Не виключено , що на відновлення цієї техніки нам необхідно буде витратити колосальні кошти. В цьому випадку, боюся, якщо росіяни нам все-таки готові щось передати, то мова йде не більше ніж про купі металобрухту, яка має сумнівну цінність ", - вважає Тимчук .

Питання викликає, чому Росія вибрала саме цей момент для такої пропозиції.

"Я особисто це пов'язую з тими позовами, які Україна зараз готує по Криму. Очевидно, логіка Москви наступна: є майно української армії, яке залишилося в Криму, ми його передамо, воно нам даром не треба, а от що стосується всього іншого - громадянської інфраструктури, промислових підприємств тощо, то це вже власність кримчан, які на "референдумі" в березні 2014 року висловилися за входження до складу Росії. Думаю, що логіка тільки така", - розповів нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль задумав нову хитрість для України: є відразу два питання.