RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Він непередбачуваний: в Росії розповіли, чому Путін серйозно побоюється Трампа

Непередбачуваність поведінки президента США Дональда Трампа і характер його зовнішньополітичних заяв змушує Росію з обережністю ставитися до Сполучених Штатів.

Про це "Апострофу" розповіла російський політолог Лілія Швецова.

"Москва побоюється Трампа принаймні в силу двох причин. По-перше, Трамп - це непередбачуваність. По-друге, Москва побоюється зовнішньополітичного гасла Трампа "America first" "Америка перш за все", який означає, що Америка може як завгодно гарцювати на міжнародній сцені, а Росія не знає, як на це відповісти. і, нарешті, через мілітаризації зовнішньої політики і глобальної ролі Америки", - вважає експерт.

За її словами, Росія на даний момент намагається відновити дружні відносини з США, щоб не бути втягнутою в гонку озброєнь.

"Трамп прийняв програму з оновлення збройних сил в розмірі 54 млрд доларів, це більше, ніж російський військовий бюджет. Путін - твереза людина, він розуміє, що Росія не може бути втягнута в цю військову гонку. Тому зараз політика Кремля - не дратувати Америку, спробувати примиритися з Америкою. І, здається, ця політика знаходить певний відгомін в Білому Домі ", - розповіла Швецова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія програла в Україні і засунула собі гирю в штани - політолог з РФ.