RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Влада України відповіла на слова посла Угорщини про автономію на Закарпатті

Своєю заявою про автономію на Закарпатті надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкеню перевищує свої повноваження.

Так прокоментувала висловлювання угорського дипломата заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу".

"Посол не проти автономії. Ми також не проти автономії від Угорщини. Насправді у нас запланована розмова з угорцями щодо того, що вони перевищують свої повноваження", - сказала Зеркаль.

За словами чиновниці, угорці "загралися в вибори" не тільки в Україні, але і в інших країнах, які вже входять до складу Євросоюзу.

"Вони загралися в вибори не тільки на нашій території, насправді вони так грають і в Румунії, і в Словаччині. Ну, румуни в Євросоюзі, а ми ж все-таки залежимо від того, як угорці будуть вести себе в НАТО, і тут є певні особливості. У той же час, я думаю, що ми зайняли досить жорстку позицію. Вона у нас незмінна і щодо закону про освіту, і щодо інших питань ", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше Кешкеню заявив, що не бачить нічого поганого в автономії і що угорці Закарпаття поки не піднімають це питання через ситуацію на Донбасі.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Закарпаття наше: навіщо Угорщини автономія в Україні.