RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Операція "дресирувальник": дипломат розповів про хитрий підхід США до Росії

США використовує метод "батога і пряника" у відносинах з Росією, комбінуючи силові методи, такі як висилку російських дипломатів, з методами заохочення, зокрема готовність до діалогу через зустрічі для переговорів.

Про це написав відомий український дипломат Роман Безсмертний на своїй сторінці в Facebook.

Свою заяву Безсмертний зробив, коментуючи майбутній візит спецпредставника США Курта Волкера на Донбас і заплановану зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

"США тут починають операцію, яку я б умовно назвав" Дресирувальник ". У дресирувальника завжди є два інструменти - батіг і цукор. Висилка російських дипломатів по всьому світу - це батіг. Зустріч Сурков-Волкер - це шматок цукру. Логіка Сполучених Штатів така: Росія сказала, що готова до діалогу - окей, зараз ми подивимося, давайте сядемо і поговоримо. А далі будемо діяти в залежності від того, що ви скажете за цим столом переговорів. Якщо нічого конструктивного не запропонуєте - значить, знову витягнемо батіг. І будемо хлистати ним до тих пір, поки не побачимо справжнього бажання вести цей діалог ", - говорить дипломат.

Безсмертний також порадив Україні переймати цей принцип і в своїй зовнішній політиці.

Детальніше про відносини США і Росії в контексті отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та проблеми Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Путін може згорнути війну на Донбасі в цьому році: приблизні терміни зрозумілі.