RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Стало відомо про плани України направити в Росію нових дипломатів

Україна звернеться до Росії з пропозицією направити нових консулів в Ростов-на-Дону замість раніше висланих через скандал навколо отруєння Сергія Скрипаля.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі "5 каналу".

Чиновниця вказала на необхідність знаходження українських дипломатів в Ростові.

"Через те, що п'ять з них вислали з Росії, для нас важливо сьогодні захищати громадян, які зараз або знаходяться в тюрмах РФ, або просто знаходяться на території РФ. Тому для нас необхідно подати свої пропозиції", - сказала Климпуш-Цинцадзе .

Чиновниця зазначила, що очікуваною відповіддю може стати дзеркальне прохання про повернення такого ж числа російських дипломатів в Україну.

Крім того, вона заявила, що в питанні висилки або допуску російських дипломатів Україна буде діяти у співпраці з західними партнерами.

Нагадаємо, Велика Британія, США, країни НАТО і ще 25 країн оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку з міжнародним скандалом, який розгорівся навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері. Зокрема, Україна оголосила про висилку 13 російських дипломатів на рівні першого і другого секретаря посольства.

Росія відповіла на висилку дипломатів "дзеркальними заходами".

Про висилку російських дипломатів і наслідки дипломатичного скандалу читайте матеріал "Апострофа" - Це новий етап, може дійти до світової війни: що значить видворення дипломатів РФ.