RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Генерал розповів, коли Путін почне повномасштабну війну проти України

Україні необхідно бути сильною і не показувати Кремлю прикладів своєї слабкості, тому що в цьому випадку російське керівництво може зважитися на початок повномасштабної війни.

Про це "Апострофу" розповів екс-заступник голови генштабу ЗСУ генерал Ігор Романенко.

За його словами, Росія нарощує угруповання своїх військ навколо України.

они щороку проводять навчання. Щоразу в ньому задіюється велике угруповання військ, яке близьке до того, щоб почати широкомасштабну операцію. Наприклад, 2017 рік вони використали для того, щоб завести війська в Білорусь і посилити наступальне угруповання за рахунок будівництва спільної протиповітряної оборони з білорусами. В Криму вони сформували ударне угруповання і провели злагодження шляхом проведення навчань. Тобто вони злагодили ці війська і доставили туди все найсучасніше озброєння, яке Росія має сьогодні – у повітряному, сухопутному і морському компонентах", - говорить Романенко.

Генерал вважає, що, хоча бої місцевого значення триватимуть, до осені 2018 року великих бойових дій не буде. У той же час, Україні варто "готуватися, щоб ціна початку нових масштабних дій була неприйнятною для Росії".

"Що ж змусить Путіна піти на нову повномасштабну війну? Сприйняття того, що чим далі, тим гірша ситуація для них з Україною. І якщо Путін побачить, що всередині країни буде якесь послаблення, то він обов’язково захоче це використати. В такому разі він спробує захопити південні регіони нашої країни, в яких, як він думає, чекають "Новоросію". Ми ж маємо бути сильними і не давати росіянам приклади своєї слабкості", - резюмує Романенко.

Детальніше про плани Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Путін стягує війська на Донбас: генерал озвучив тривожний прогноз по Україні.