RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Порошенко здобув дві великі перемоги на міжнародній арені - експерт

На цьому тижні президент України Петро Порошенко здобув дві великі перемоги на міжнародній арені - отримав підтримку США в питанні введення воєнного стану і підтримку Константинополя в зв'язку зі створенням української автокефальної церкви.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив експерт Олександр Голобуцький.

"Цього тижня представник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що США підтримують рішення президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану у відповідь на агресію Росії в Керченській протоці. Судячи з усього, така реакція Вашингтона зумовлена тим, що американська розвідка була в курсі підготовленого вторгнення військ РФ на нашу територію", - пише експерт.

За його словами, оперативна реакція президента на провокації в Азовському морі і привернення уваги до цього інциденту всієї світової громадськості зруйнували плани Путіна і дали йому зрозуміти, що США і Євросоюз, як і раніше, на стороні України.

"Друга перемога - це підтримка Константинополя. Вчора був опублікован лист вселенського патріарха Варфоломея про позбавлення предстоятеля УПЦ МП Онуфрія титулу митрополита Київського. Україна вперше за 350 років впритул підійшла до створення своєї автокефальної церкви", - вважає експерт.

Голобуцький стверджує, що багато років священики Московського патріархату займалися в Україні "промиванням мізків" і "банальним шпигунством на користь Росії".

"Історична подія для нашої держави - створення власної церкви - вже практично відбулася і це заслуга системної роботи президента в цьому напрямку. Україна скидає останні кайдани, якими нас намагалися притягти назад до Московії. І це безумовна перемога", - підсумував експерт.