RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Рішення Конгресу показали солідарність США з Україною - Яценюк

Останні рішення Конгрессса США - велика підтримка України, важливий знак солідарності з нами.

Про це лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк написав у своєму Facebook.

"У Конгресі Сполучених Штатів - справжній день солідарності з Україною. Солідарність наших партнерів - це великий знак підтримки нашого народу в протидії російській агресії", - написав він.

Палата представників США схвалила історичне рішення про визнання Голодомору геноцидом проти українського народу, наголосив він, нагадавши, що недавно таке рішення прийняв і Сенат: "Така позиція обох палат Конгресу США - це прояв глибокої солідарності з Україною і розуміння обставин і причин нашої боротьби за життя і свободу ".

"Приношу повагу і вдячність кожному, хто був причетний до підготовки і схвалення цих історичних постанов американських парламентаріїв", - додав Яценюк.

Він висловив подяку за дві інші принципові резолюції Палати представників, прийняті вчора проти будівництва "Північного потоку-2" і про засудження російської агресії в Керченській протоці.

"Обидва рішення не тільки реагують на загрозливі процеси, які мають важкі наслідки для безпеки Європи, а й проводять дуже важливу політичну лінію - з Росією не можна грати в піддавки, а якщо замість залучення до відповідальності агресор відчуває себе безкарно і розвиває свої бізнес-інтереси, то світу від нього очікувати не варто ", - підкреслив лідер" Народного фронту ".

Арсеній Яценюк висловив подяку за одностайну єдність обох політичних партій - Республіканської і Демократичної - з Україною.

"Ця солідарність є важливим зброєю в нашій боротьбі за незалежність і гідне життя", - уклав глава "Народного фронту".