RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Україна зробила перший крок до "промислового безвізу" з ЄС

У четвер, 25 квітня Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №10183 про "промисловий безвіз" з Європейським Союзом.

Про це повідомляє офіційний вісник Верховної Ради.

Підтримали законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства ЄС в сфері технічного регулювання" 261 депутат парламенту.

Після голосування депутати намагалися провести законопроект для голосування в другому читанні, але голосів для цього в залі не вистачило.

Уточнимо, що прийняття зазначеного закону є обов'язковою умовою Європейського союзу для старту процедури оцінки готовності України до підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА). Цей договір дозволить визнати стандарти якості перевірок української продукції на європейському рівні, після чого Україна зможе відчутно збільшити експорт в європейські країни.

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що "промисловий безвіз" буде можливо запустити в 2020 році, після підписання АСАА.

Як повідомляв "Апостроф", підвівши підсумки 2018 року, українські промисловці закликали ЄС прийняти рішення про відкриття ринків там, де Україна вже здійснила регуляторне наближення, зокрема, укласти з Україною Угоду про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА).