RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У США топ-чиновник пішов у відставку через "український" скандал навколо Трампа

У США старший радник державного секретаря, відомий дипломат Майкл Маккінлі подав у відставку після того, як дипломатів відомства зобов'язали виступити в Конгресі з питання переговорів президента Дональда Трампа і глави української держави Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на матеріал The Washington Post.

Маккінлі перед своєю відставкою зробив публічну заяву, що держсекретар Майк Помпео "не в змозі захистити своїх співробітників" в політичному протистоянні між Демократичною партією США і командою Трампа навколо "української справи".

Слід зазначити, що в Державному департаменті США дипломат був відповідальним з питань країн Південної Америки - Венесуели і Мексики, а також Афганістану. Таким чином, безпосередньо його скандал не торкався і зобов'язання виступати в Конгресі у нього не було.

До цього Маккінлі висловлював стурбованість причинами звільнення посла США в Україні Марі Йованович, яка нібито "не продемонструвала лояльність" до Трампа.

До роботи в Державному департаменті США Майкл Маккінлі протягом 30 років був послом США в різних країнах світу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що глава наглядового комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф на виступі в Конгресі змінив вирази з його телефонної розмови з президентом Зеленським, нібито щоб очорнити американського лідера. Трамп закликав чиновника подати у відставку і назвав його "шахраєм".