RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Незвичайна концентрація: у НАТО попередили Україну про війська РФ на кордоні

15 листопада в Брюсселі відбулася зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і Генсека НАТО Йенса Столтенберга. Вони обговорили безпеку в Україні та на її рубежах. Зокрема йдеться про небезпеку, яка походить від великої концентрації російських військ біля кордонів України.

Про це повідомили на офіційному сайті Альянсу.

"В останні тижні ми спостерігали значні та незвичайні концентрації російських військ поблизу кордонів України", - зазначив генсек НАТО. Також він додав, що альянс продовжує ретельно спостерігати за ситуацією і закликає Москву бути абсолютно прозорою щодо своєї військової активності.

За словами Столтенберга, подальші провокації чи відкриті агресивні дії з боку РФ викличуть серйозне занепокоєння керівництва Північноатлантичного альянсу.

У той же час глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що всі недавні події (міграційна криза на кордоні РБ і Польщі, енергетична криза, російські військові маневри і т. д.) повинні розглядатися як елементи гібридної війни Москви проти Європи і євроатлантичної спільноти .

Водночас багато західних спецслужб стверджують, що є висока ймовірність спроби Росії дестабілізувати ситуацію в Україні вже цієї зими. Не виключено, що це буде зроблено силовим способом.

У британському виданні Financial Times називають нинішню ситуацію небезпечнішою, ніж весняне загострення на кордоні РФ та України. Тоді Росія вирішила провести масштабні навчання, під приводом чого розмістила на кордоні з Україною величезну кількість військ та військової техніки.

Раніше ми також повідомляли про те, що Україну попередили про високу загрозу російському вторгненню.