RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні припустили, як влада використає гучні ДТП Димінського і сина Шуфрича

Адміністрація президента обов'язково використає ДТП з сином народного депутата від Опозиційного блоку Нестора Шуфрича, а також аварію за участю кортежу бізнесмена Петра Димінського для посилення свого впливу у країні.

Таку думку висловив глава аналітичного центру "Вільний голос" Олексій Роговик у коментарі "Апострофу".

"Для того, щоб підвищити контроль над окремими фракціями, групами у парламенті або власниками телеканалів (Петро Димінський - власник телеканалу" ZiK ", - ред.), створюються так звані "гачки", - заявив експерт.

За його словами, з огляду на, що Генпрокуратура знаходиться під безпосереднім впливом адміністрації президента, то ініціювання кримінальних проваджень проти депутатів є формою підвищення їх підконтрольності.

"Але є "гачки" з ініціативи влади, а є випадки, коли влада використовує певні ситуації на свою користь. Думаю, так буде з Димінським і Шуфричем. Зараз владі важливіше не садити опонентів, а отримувати від їх проблем з законом вигоду. Наприклад, може знизитися опозиційний градус каналу "ZiK", а "Опозиційний блок" допоможе підтримати важливі для Банкової закони", - підсумував Роговик.

Детальніше про справу навколо ДТП за участю Нестора Шуфрича-молодшого читайте в матеріалі "Гачок" для Шуфрича: що чекає на сина депутата після гучної аварії", який опубліковано на "Апострофі".