RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Нульова боротьба: названі головні претензії США до української влади

Головною претензією США до української влади є відсутність прогресу в боротьбі з корупцією.

Про це розповів український політик і колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов в інтерв'ю "Апострофу".

"Вони взагалі не бачать якогось просування в реформах і прогресу в боротьбі з корупцією. Корупція в їх розумінні захопила всі органи державної влади, і в боротьбі з нею Україна ні на сантиметр не просунулася. Що таке конкретні результати? Це, в першу чергу , посадка конкретних корупціонерів, вищих посадових осіб. Ми цього не бачимо, ви мені не зможете назвати жодного міністра, жодного губернатора, жодного народного депутата", - повідомив він.

"Антикорупційних судів немає. Чому? Президенту Порошенко не потрібні будь-які нові органи, він боїться втратити контроль над ними. І тому США розглядають невдачі України через призму абсолютно нульової боротьби з корупцією", - додав Фірсов.

Колишній нардеп зазначає, що США дуже розчарував тиск української влади на НАБУ.

"США тоді дуже прямо і чітко заявили, що якщо буде такий тиск на НАБУ, то вони згортають будь-яку підтримку України. Це було сказано навіть не в кулуарах, це було сказано прямо, офіційно. Більш того, мова йшла про те, що Україні навіть не надаватимуть військову допомогу, яку надають зараз. Природно, президент злякався і звернув атаку на НАБУ. Ясна річ, завдання президента - знищити неконтрольований орган. Він зараз контролює все, його завдання - зменшити самостійність будь-яких органів, контролювати їх. У США розуміють, що успішна держава не може існувати без самостійних інститутів. НАБУ і прокуратура повинні працювати самостійно, без оглядки на дзвінки президента, без телефонного права, президент дзвонить в Генеральну прокуратуру щодня, щоб ви розуміли", - зазначив він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Фірсова "Апострофу" У Порошенка є плани щодо людей, які покликали Путіна на Донбас.