RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ще б на благо країни: над владою України пожартували за вміння вирішувати питання

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив про те, що без міжнародних експертів в створенні антикорупційного суду не обійтися, а також пожартував над "талантами" української влади.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю "Апострофу".

На думку Касько, експерти з країн-донорів України необхідні для створення нових судових інстанцій і проведення судових реформ. В іншому випадку, конкурси для цих нових судів знову стануть розсадником корупції.

"Тобто це ситуація, коли нібито створюється видимість відкритого конкурсу, але за результатами вже заздалегідь там приблизно все знають, хто буде обраний. І при цьому є кандидат основний, є кандидат для відводу очей, є кандидат запасний (якщо раптом перший не пройде). І треба ще, знаєте, якщо говорити жартома, позаздрити людям, які так добре налаштували систему. Наскільки вони вміють робити, коли дійсно хочуть щось зробити. Якби ще й на благо країни, було б просто чудово ", - каже Касько.

Однак, надій на залучення зарубіжних експертів мало, оскільки ці пропозиції не знаходять підтримки серед більшості народних депутатів і чиновників. Вони, за словами екс-заступника генпрокурора: "миттєво згадують про суверенітет України, про те, що ми не є чиєюсь колонією, що ми повинні самостійно це зробити".

Детальніше про українські суди і пов'язані з ними проблеми читайте в інтерв'ю Віталія Касько для "Апострофа": "Янукович сподівається повернутися в Україну, ще є амбіції".