RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні готують відставку важливого міністра: у Порошенка розкрили цікаві деталі

Міністр фінансів Олександр Данилюк найближчим часом може покинути свою посаду. В Адміністрації президента і Кабміні не приховують, що не проти зміни головного фінансиста країни.

Про це "Апострофу" розповіли джерела у владі, знайомі з ситуацією.

"Якщо буде проситися - тримати не будемо", - відповіли в Адміністрації президента.

Данилюк став міністром за квотою БПП, але останнім часом його стосунки з президентом зіпсувалися, що призвело до його звернення до країн "Великої сімки", в котрому він поскаржився на тиск з боку президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

У листі Данилюк розповів про спроби нав'язати йому заступника Ігоря Уманського, а пізніше Світлану Воробей. Міністр ці кандидатури на посаду не погоджував, тому вже 2 роки працює без заступника.

При цьому на Банковій так прокоментували "Апострофу" ситуацію: "Як йому можна було щось нав'язати, коли мінімум рік він демонструє вкрай дивну поведінку? Він поганий актор. Переграв. Він зараз шантажує тільки тим, що він парламентер з МВФ. Але у Порошенка прекрасні відносини з [главою МВФ Крістін] Лагард".

У той же час, в Кабміні зазначають, що Данилюк нібито визнав помилковість цього листа і має намір самостійно піти з поста міністра.

"На недавньому закритому засіданні Кабміну [30 травня] він посипав голову попелом і просив вибачення за лист, відправлений послам "Великої сімки". Він зробив це напередодні візиту Гройсмана в Брюссель", - розповів "Апострофу" співрозмовник в уряді, зазначивши, що Данилюк сам попросив його звільнити.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В українській владі зріє гучна відставка: все може вирішитися на наступному тижні.