RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кличко анонсував повернення гарячої води киянам

Незабаром всі жителі столиці отримають довгоочікувану гарячу воду.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні, яке він розмістив на сторінці у Facebook.

"Київ нарешті отримує газ і розпочав постачання гарячої води у понад 3 тисячі будинків, де її не було кілька місяців, - відзначив Кличко. - Ми підключили ТЕЦ-6, на більшу потужність тепер працює ТЕЦ-5. Відновлюють роботу котельні -підключили 90 відсотків з тих, що не працювали", - наголосив мер столиці.

За його словами, гаряча вода вже подається мешканцям Троєщини, Лісового масиву, а з сьогоднішнього дня - на Оболонь і Поділ.

"Також ми починаємо технологічний процес запуску системи опалення. Планово нам потрібно не менше 10 днів, щоб подати тепло в усі будинки та установи столиці", - відзначив Кличко.

Мер нагадав, що місто не втратило 1,2 млрд гривень коштів громади, які намагалися стягнути за штрафи і пені приватної компанії.

"Нам є куди витрачати ці кошти! Частина з них, наприклад, піде на зарплати і надбавки столичним освітянам. Бо державну освітню субвенцію міста не доотримали”, - сказав мер Києва.

Віталій Кличко також закликав киян відповідально ставитися до питання теплоенергозбереження.

"Це - і зачинені вікна та двері в ваших під’їздах. І програма 70/30, яка успішно втілюється в столиці. Ця програма дозволяє мешканцям будинків економити на сплаті за опалення до 50-ти відсотків коштів. Тож, всі разом, готуємося до зими!” - звернувся до киян Кличко.