RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗМІ дізнались нові подробиці про офшор Павелко

Голова Бюджетного комітету ВР Андрій Павелко використовував офшор для виведення з України понад 1 млн доларів міжнародного кредиту.

Про це в ефірі "Схем" заявили адвокат Дмитро Кострюков і експерт з корпоративного права Андрій Боровик.

Як відомо, викладені у відкритий доступ ресурсом Anonymous документи ФФУ засвідчили "провертання" Федерацією і особисто Павелко корупційної схеми з кредитом УЄФА на 4 млн доларів, виданому Україні на будівництво стадіону з виробництва штучного покриття для футбольних полів – з допомогою завищення вартості закуповуваного для нього обладнання.

Так, згідно з документами, пов'язана з Павелко офшорна компанія S. D. T FZE з ОАЕ закуповувала у постачальників необхідне для заводу "ФФУ Продакшн" (належить очолюваній ним же Федерації футболу України, – "Апостроф") обладнання, а потім перепродувала його підприємству з націнкою 20% – дозволивши таким чином осісти в кишенях свого керівництва більше 1 млн доларів.

"Ніщо не заважало "ФФУ Продакшн" купувати обладнання безпосередньо у постачальників. Або зареєструвати компанію-посередника на території України, і платити доходи від прибутку", – заявив Кострюков.

З ним погоджується Боровик, підкреслюючи: потреби у закупівлі обладнання через офшор у "ФФУ Продакшн" не було – "Якщо переговори йшли прямо, що заважало купити це обладнання безпосередньо на 20 відсотків дешевше? Відповідно, постає питання: хто заробляє на тому, що ФФУ закуповує обладнання дорожче на 20%, ніж могла б?".

При цьому "Схеми" акцентують: Андрій Павелко особисто причетний до створення офшорної компанії S. D. T FZE – "Номінальний директор компанії шейх Алькасемі і Павелко знайомі один з одним. У Facebook шейха є спільне фото з Павелко, який на камеру і назву компанії не особливо пам'ятав. Можливо, така забудькуватість з можливим бажанням приховати зв'язок з офшором".