RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В "Нафтогазі" відповіли на звинувачення в протидії аудиту

В "Нафтогазі" заявили, що Рахункова палата неправомочна проводити аудит ефективності компанії.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Рахункова палата України не має законних підстав вимагати проведення на об'єктах Нафтогазу аудиту ефективності стану планування та своєчасності надходження дивідендів до державного бюджету. Вимога про проведення такого аудиту надійшло від Рахункової палати в компанію на початку жовтня", - відзначають в компанії.

В "Нафтогазі" також сказали, що надають всі необхідні для перевірок документи Державній аудиторській службі та Державній фіскальній службі, і зараз вони проводять три перевірки. При цьому там посилаються на Закон України "Про Рахункову палату", згідно з яким "Нафтогаз" не належить до об'єктів, до яких Рахункова палата може призначити аудит ефективності.

"З огляду на ст.19 Конституції України, згідно з якою "ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством", а також те, що органи державної влади зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, Нафтогаз вважає вимогу Рахункової палати про проведення аудиту такою, що не відповідає законодавству ", - підкреслила компанія.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата звинуватила "Нафтогаз" в саботажі аудиту, заявивши, що компанія не допускає представників органу до перевірки.