RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Потібно захистити ГТС від "каламутної" приватізаціі і знизити тарифи - Тимошенко

Юлія Тимошенко закликає Верховну Раду встати на захист української газотранспортної системи (ГТС) і скасувати підвищення цін на газ для населення.

Про це вона заявила під час Погоджувальної ради лідерів фракцій і комітетів парламенту.

За словами Тимошенко, сьогодні відбуваються епохальні авантюри, планується привласнення української ГТС.

"Віддається не просто половина ГТС за безцінь, а віддається в управління невідомо кому. І Україна позбавляється 3 млрд дол. Щорічного доходу", - сказала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" закликала голову ВРУ та лідерів фракцій підтримати законопроект №8107, який забороняє будь-які маніпуляції з ГТС і зазначила, що в разі, якщо влада таки зважиться на тіньову приватизацію ГТС України, новий президент поверне її у власність держави.

"Хочу попередити всіх шахраїв, новий президент поверне Україні ГТС і не поверне тих грошей, які за неї будуть заплачені. І це буде визначено Законом України про націоналізацію вкраденого українського стратегічного ресурсу", - зазначила вона.

Крім того, Юлія Тимошенко нагадала про проект закону №9265, що передбачає скасування рішення уряду про підвищення цін на газ в ручному режимі.

Вона здивувалася тому, що цей документ, підписаний 6 лідерами фракції і груп, не внесено до енергетичного блоку питань. З огляду на це, вона вимагає внести проект закону, який чекає вся країна, і розглянути його.