RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Харківській ОДА розповіли про результати меморандуму з антикорупціонерами

Дія меморандуму про співпрацю між Харківською обласною адміністрацією та Харківським антикорупційним центром продовжено, а підсумки спільних дій щодо підвищення ефективності використання бюджетних коштів були підведені в п'ятницю, 25 січня.

Про це повідомляє сайт ХОДА.

Так, керівник апарату ХОДА Вікторія Белявцева нагадала, що меморандум про співпрацю підписали в лютому минулого року голова ХОДА Юлія Світлична і заступник голови правління ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк.

"Було видано розпорядження голови ХОДА Юлії Світличної про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг з використанням електронної системи ProZorro. Саме цим розпорядженням порогова планка була зменшена до 50 тисяч гривень", - розповіла Вікторія Белявцева.

За її інформацією, всі показники, які були закладені в меморандумі, виконані. Моніторинг виконання розпорядження голови ХОДА проводився постійно.

"Коли ми підписували меморандум, ставили перед собою мету збільшити економію бюджетних коштів і прозорість у сфері державних закупівель Харківської області, - зазначив Ігор Черняк. - Найбільша перемога, яку вдалося отримати в 2018 році, - це суттєве збільшення конкурентних торгів на допорогових закупівлі, коли розпорядники бюджетних коштів самостійно в добровільному порядку використовують електронну систему. Головні переваги: економія коштів, щоб уникнути корупційних ризиків. Також відкривається більше можливостей дл я участі бізнесу в конкурентних торгах ".

Крім того, як повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос, в 2018 році всіма замовниками Харківської області було проведено 69265 закупівель, з яких 9289 - конкурентні торги (ті, які підпадають під дію закону про державні закупівлі).

"Загальна сума проведених торгів - 37,3 млрд грн, з яких 18,9 млрд грн - сума торгів, які підпадають під дію закону. Економія коштів за результатами завершених конкурентних закупівель склала 1,1 млрд грн (5,7%)", - сказав Андрій Колос.

Щодо структурних підрозділів ХОДА та РДА, за словами Колоса, було проведено 1324 відкритих конкурентних торгу, очікувана вартість яких - 2, 6 млрд грн, підтверджена економія - 177 млн, що становить 6,8%. Також було проведено тисячі двісті дев'яносто-п'ять допорогових конкурентних торгів на 193 млн грн.

Вартість економії досягла 13,5 млн грн, що майже на 9 млн більше, ніж у минулому році.

"Харківська область два роки поспіль входить до п'ятірки областей, які займають лідируючі позиції і за кількістю проведених закупівель, і за вартістю, і за підтвердженою економії", - повідомив Андрій Колос.

Також в ході зустрічі представили меморандум про співпрацю на 2019 між ХОДА та ГО «Харківський антикорупційний центр».

"Ми продовжуємо той прогрес, який був заданий у 2018 році. Упевнений, що показники за 2019 й будуть ще більш якісними. А ті рекомендації, які нам буде давати громадськість, будемо брати до уваги і реалізовувати протягом 2019 го", - додав Андрій Колос.

"Мені дуже приємно, що ті показники і плани, які ставилися в 2018 році, не залишилися тільки на папері, ща почали реалізовуватися. Мені дуже приємно, що ми продовжуємо нашу співпрацю на 2019 й і ставимо реальні плани. Хотів би, щоб співробітництво, яке в даний час є між нашою громадською організацією і Харківською облдержадміністрацією, було і в подальшому ефективним", - підсумував Ігор Черняк.