RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандал навколо Супрун: стало відомо про смертельну небезпеку для українців

Рішення Київського адміністративного суду про відсторонення від посади виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, призведе до того, що пацієнти, які страждають смертельними захворюваннями, не зможуть отримати необхідні ліки.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"Препарати на суму понад 633 млн грн, закуплені на кошти держбюджету, не можуть бути відправлені до медустанов. Адже розподіл препаратів відбувається за підписом в.о. міністра. Так само зараз існує високий ризик зриву закупівельного процесу за рахунок 2019 року", - говориться в повідомленні.

Серед ліків, які потрапили під блокування доставки: вакцини проти кору, паротиту та краснухи (майже 390 тисяч доз) та поліомієліту (954 тисяч доз). Також поки на складах знаходяться ліки для онкохворих дітей та дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діаліз або антиретровірусну терапію.

"Крім того, найближчим часом очікуються поставки дорогих ліків проти ВІЛ/СНІДу, онкології, гепатиту та інших захворювань. Без в.о. міністра робота з постачання і розвезення ліків заблокована", - додають в МОЗ.

Детальніше про скандал, читайте в матеріалі "Апострофа": Піар чи боротьба з корупцією: кому вигідна відставка Супрун.