RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Яценюк визнав поразку системних політиків і розповів про формування нового політичного лідерства

Системні політики в Україні зазнають поразки перед новими викликами через проблеми при комунікації з населенням.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум, передає прес-служба політсили.

"Системні політики не знайшли на даному етапі відповіді на зміну системи. Я - за відновлення політичного лідерства" - зазначив політик.

Арсеній Яценюк розповів про свої очікування щодо виборів в Україні в 2019-му році:

"В Україні проходять вибори президента країни. І ми очікуємо, що в другому турі буде оголошено переможця, і ці вибори будуть такі ж демократичні, як і в першому турі ... Вибори в парламент не менш важливі, ніж вибори президента України".

Також незабаром пройдуть вибори до Європейського парламенту, після чого буде сформовано нову більшість і призначена нова Європейська комісія, на думку глави "Народного фронту", "це буде мати безпосередній вплив і на Україну в тому числі".

Яценюк висловив думку і про сучасні політичні процеси. На його думку, висновки українцям і українським політикам слід робити вже сьогодні, оскільки саме в цьому році столітня річниця Соборності України.

"Системні політики не знайшли на даному етапі відповіді на зміну системи. Ми не готові до цих нових викликів. Ми повинні відверто визнати, що така неготовність, коли ми йдемо на крок позаду змін в світі, нових технологій, нових підходів, - призводить до суттєвих змін не тільки політичного, а й ідеологічного ландшафту ... Україна була об'єднана, але в результаті роз'єднання всередині держави, відсутності політичної волі, російської агресії проти тодішньої України і невизначеності Заходу Україна втратила свою державність ... Руський більшовизм сформував імперію зла, запустив репресії і диктатуру. Імперія зла так само провокувала протистояння в світі і Другу світову війну, де Сталін і Гітлер підписували таємні пакти і меморандуми".

На думку лідера політичної партії, ключ у формуванні нового політичного лідерства лежить в комунікації, жорсткій позиції і щирості при спілкуванні з народом.

"Висновок - треба вміти займати політичне лідерство. Треба вміти говорити неприємні речі. Треба мати позицію і навчитися захищати цю позицію. Треба мати цінності. Ніколи не можна дотримуватися того, що хочуть почути, а дотримуватися того, у що ти віриш і чого хочеш досягти ... або ми підемо в хвилю популізму і демагогії, або ми будемо стояти на своїх цінностях і будемо знати і вміти переконати громадян у правильності цього вибору. Це складний, але правильний шлях ... Я за те, щоб в своїй боротьбі доводити свою правоту. А не йти шляхом популізму і солодких обіцянок ", - підкреслив лідер "Народного фронту".