RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Референдум про мир з Росією: озвучено план Зеленського щодо м'якої капітуляції

Заявляючи про проведення в Україні референдуму про мир з Росією, президент України Володимир Зеленський заграє зі своїм "ватним" електоратом і готує країну до м'якої капітуляції.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив націоналіст, письменник і лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

"Ідея такого референдуму - це спосіб загравання з "ватним" електоратом. Зеленський розуміє, що значна частина тих, хто за нього голосував - це "ватники". А він хоче зберегти цей електорат до парламентських виборів. Тому йому потрібно розповідати такі історії. Він боїться говорити прямо про капітуляцію, щоб не розгубити другу частину свого електорату, але натякати йому потрібно. Цим він і займається", - переконаний Корчинський.

Він також висловлює думку, що референдум потрібен саме для того, щоб організувати м'яку капітуляцію перед Росією.

"Вони розуміють, що в умовах, коли промосковські ЗМІ домінують в українському ефірі і Москва може вкласти в будь-який український референдум будь-яку кількість грошей, то наше суспільство підтримає форму м'якою капітуляції", - зазначає політик.

При цьому він допускає, що умови капітуляції можуть бути болючими для України.

"Забути про Крим і погодитися з автономією Донбасу на московських умовах. Плюс, відмовитися від будь-якої форми протистояння з Москвою у всіх її зазіханнях. А може піти далі, наприклад, скасування закону про мову. Ми можемо це все побачити на прикладі Грузії. Вони пішли на ту капітуляцію, яка від них була потрібна. В принципі, вони отримали якийсь спокій, але не мають державного суверенітету і втратили всі надії на повернення анексованих територій. Хоча Грузія значно менше цікавить Москву, ніж Україна ", - резюмував Корчинський.

Про те, чи здатний хтось в Україні зупинити такий план президента, читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський боїться говорити прямо про капітуляцію України з однієї причини - Дмитро Корчинський.